Quantcast
Ελληνογαλλική “ασπίδα” στη Μεσόγειο: Ναυτική άσκηση στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ελληνογαλλική “ασπίδα” στη Μεσόγειο: Ναυτική άσκηση στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις προχώρησαν σε μεγάλη άσκηση νότια της Κρήτης πιάνοντας και μεγάλο τμήμα της παράνομης τουρκικής NAVTEX. Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

​Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (TaskForce) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».
Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Δείτε βίντεο


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.