Quantcast
ΕΛΤΑ: Προγράμματα πρακτικής άσκησης για νέους - enikonomia.gr
share

ΕΛΤΑ: Προγράμματα πρακτικής άσκησης για νέους

δημοσιεύτηκε:

Προγράμματα  πρακτικής άσκησης  για νέους υλοποιούν τα ΕΛΤΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τα προγράμματα για τους  προπτυχιακούς φοιτητές Οικονομικής Κατεύθυνσης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Mάρκετιγκ, Πληροφορικής και άλλων σχολών, διαρκούν έως 6 μήνες, και υπάρχει συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Μέσω του συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών «Atlas», αλλά και των Γραφείων Διασύνδεσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα ΕΛΤΑ επιλέγουν τους φοιτητές, με βάση απόλυτη διαφάνεια. Σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιούν πρακτική άσκηση φοιτητές που δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που έχουν σταλεί από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ακόμη, στο πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης των ΕΛΤΑ, μπορούν  να συμμετάσχουν και οι μαθητές επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, σε ειδικότητες επαγγελματιών και τεχνιτών, που θα ενταχθούν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία.

Στόχος των προγραμμάτων είναι, να εξασφαλίσουν στους νέους, ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στις σπουδές και στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, με τη δημιουργία μίας κουλτούρας πρακτικής άσκησης.

Τέλος,  τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δίνουν την ευκαιρία σε σπουδαστές διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εργασιακή κοινωνικοποίηση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.