Quantcast
Εμβολιασμοί: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια - enikonomia.gr
share

Εμβολιασμοί: Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια

δημοσιεύτηκε:

Στην ανακοίνωση του ανοίγματος της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 30-34 με όλα ταεμβόλια το προσεχές Σάββατο (29/5) ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ταυτόχρονα, να σημειωθεί πως ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι έχουν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τον επταήμενο κυλιόμενο μέσο όρο βρισκόμαστε στα 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ημέρα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 37 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρεότερες ηλικιακές ομάδες».
Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, κάτω από το 4%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα στη χώρα διαμορφώνονται στα 16.838 ενεργά κρούσματα, υποχωρώντας κάτω από τα 20.000.
Σημαντική μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων, οι οποίοι ανέρχονται στους 3.047, όταν μια εβδομάδα πριν ήταν 3.790. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος των εισαγωγών περιορίστηκε στις 244 την ημέρα υποχωρώντας για πρώτη εβδομάδα κάτω από τις 300.
Σχετικά με την πορεία εμβολιασμών, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 5,2 εκατ., ενώ συμπλήρωσε ότι και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» πάει πολύ καλά. «Η Ελλάδα στους εμβολιασμούς είναι στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε και στο ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 17,2%», επισήμανε.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα πρωτόκολλα, καθώς η νόσος εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη και χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.