Quantcast
Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών - enikonomia.gr
share

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12-15 ετών

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 με 15 ετών, γνωμοδότησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης. Όπως είπε, ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη συνέχεια. Το ραντεβού μπορεί να κλείσει από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet, οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί ή μέσω των ΚΕΠ ή των φαρμακείων. Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
Αναφερόμενη στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόεδρος Μαρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, με στόχο:
1) την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών. Ιδιαίτερα επισημαίνει την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών με χρόνια υποκείμενα προβλήματα,
2) την διατήρηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και των κοινωνικών δραστηριοτήτων των παιδιών,
3) την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.
“Η Επιτροπή κρίνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν της πιθανότητας σπανίων ανεπιθύμητων ενεργειών” είπε η κ. Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι η σύσταση εμβολιασμού θα επικαιροποιείται ανάλογα και με τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.