Quantcast
Εν αναμονή των απαντήσεων της Τρόικα η κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Εν αναμονή των απαντήσεων της Τρόικα η κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Τις απαντήσεις της τρόικας αναμένει η ελληνική κυβέρνηση μετά το νέο πακέτο μέτρων που έστειλε ξημερώματα Σαββάτου στην Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κείμενο απαντά εμπεριστατωμένα και στα αιτήματα που θέτει η τρόικα από τα οποία και εξαρτάται η επιστροφή της στην Αθήνα.

Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε η πληροφορία πως η συμφωνία με την τρόικα αναμένεται να κλείσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, εφόσον δεν προκύψουν νέες απαιτήσεις. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θεωρείται δεδομένο ότι κατατέθηκαν και εναλλακτικά μέτρα σε ότι αφορά τις αλλαγές στον ΦΠΑ και το Ασφαλιστικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση περιμένει ίσως και εντός της ημέρας τις απαντήσεις της τρόικας ώστε –εφόσον είναι θετικές- να κλείσει η ημερομηνία επιστροφής της στην Αθήνα. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στα αιτήματα των δανειστών αφορούν στις αυξήσεις στον ΦΠΑ, αλλά όχι σε προϊόντα όπως τα φάρμακα ενώ κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν συντελεστή που δεν θα αυξάνεται σημαντικά από το 6,5% που είναι σήμερα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσει το 13%, ειδικά στον τουριστικό κλάδο όπου υπήρξαν και σφοδρές αντιδράσεις.
Η κυβέρνηση απαντά και στην απαίτηση για τις 100 δόσεις και τις αλλαγές που ζητά η τρόικα. Η κυβέρνηση έστειλε στοιχεία που δείχνουν ότι η ρύθμιση έχει εντυπωσιακή αποδοχή και ήδη έχουν ρυθμιστεί πάνω από 500 εκατ. ευρώ χρέη στις εφορίες. «Καλύτερη η πληρωμή σε δόσεις παρά τα ανεξόφλητα χρέη να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς έχουν ήδη ξεπεράσει τα 71,5 δις», αναφέρουν στην κυβέρνηση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.