Quantcast
Ενδιαφέρον για τoυρισμό ακίνητα και τρόφιμα από τους Σαουδάραβες - enikonomia.gr
share

Ενδιαφέρον για τoυρισμό ακίνητα και τρόφιμα από τους Σαουδάραβες

δημοσιεύτηκε:

Εντονο ενδιαφέρονο ενδιαφέρον  για τον  τομέα του τουρισμού, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται  στα ακίνητα, καθώς και στους τομείς  αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων δείχνουν οι Σαουδάραβες.

Στα πλαίσια της  αποστολής που διοργάνωσε το Enterprise Greece στη Σαουδική Αραβία, στις πόλεις Ριάντ και Τζέντα με στόχο την παρουσίαση της επενδυτικής πρότασης της Ελλάδας σε Σαουδάραβες αξιωματούχους και επενδυτές η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  συνεργασία με το γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και το Ελληνικό Προξενείο στην Τζέντα, οι επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τον  τομέα του τουρισμού και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται  στα ακίνητα, καθώς και στους τομείς  αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

 

Επαφές με επενδυτικούς ομίλους

Η αντιπροσωπεία του Enterprise Greece παράλληλα είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε επαφές με εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών ομίλων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα και διερευνούν την περαιτέρω επέκτασή τους, τόσο μέσω εξαγορών όσο και μέσω Greenfield επενδυτικών σχεδίων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας που υλοποιούν έργα στη Μεσόγειο, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ελληνικές επιχειρήσεις.

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με θεσμικούς φορείς όπως το ισχυρό Jeddah Chamber of Commerce and Industry.

 

Εντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Ριάντ και στην Τζέντα, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterpise Greece κ. Ησαΐας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι επαφές που πραγματοποιήσαμε αφορούσαν σχεδόν το σύνολο των πυλώνων, στους οποίους δραστηριοποιείται το Enterprise Greece. Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα, όσο και για εξαγωγή προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.