Quantcast
Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κορίνθου - enikonomia.gr
share

Ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κορίνθου

δημοσιεύτηκε:

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου της Κορίνθου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις  εξοικονόμησης ενέργειας και δράσεων Α.Π.Ε.

Μάλιστα, με τις  προτεινόμενες επεμβάσεις,  θα μειωθούν οι ενεργειακές απαιτήσεις των Νοσοκομείων για θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ και ένα σημαντικό μέρος αυτών θα καλύπτεται από ΑΠΕ, που σημαίνει μείωση των εκπεμπόμενων αερίων ρύπων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, γίνεται  εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Οι  προτεινόμενες παρεμβάσεις θα παρέχουν άμεσα οφέλη και στους χρήστες των Νοσοκομείων (στους ασθενείς ,στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό),  καθώς θα εξασφαλιστούν:  θερμική άνεση, ποιοτική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, και ουσιαστική μείωση του λειτουργικού κόστους τους.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των υποδομών (για τουλάχιστον 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ζωής των τμημάτων που θα εγκατασταθούν), όπως εκτιμάται.  Και κατά τη διάρκεια των έργων προκύπτουν και αρκετές νέες θέσεις απασχόλησης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.