Quantcast
Ενρίκο Λέττα: Brexit, Grexit, Μεσόγειος οι πολιτικές παγίδες που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ - enikonomia.gr
share

Ενρίκο Λέττα: Brexit, Grexit, Μεσόγειος οι πολιτικές παγίδες που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Το μήνυμα ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική και ως τέτοια θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί έστειλε από το βήμα του 19ου ετήσιου συνεδρίου του Economist στην Αθήνα ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας προέτρεψε σε αυτό το πλαίσιο και τις δύο πλευρές να εργαστούν προς την κατεύθυνση της αποφυγής ενός αντίστοιχου σεναρίου, σημειώνοντας ευρύτερα ότι αυτή είναι μια πολύ κρίσιμη φάση για την Ευρώπη που κατά τη γνώμη του θα επηρεάσει το μέλλον της.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη δεν είναι εφικτές μόνο με λιτότητα και περικοπές. Ο ίδιος μίλησε για τρεις πολιτικές παγίδες τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ: Brexit, Grexit, Μεσόγειος (μεταναστευτικό).

Ειδικότερα για την Ιταλία, χαρακτήρισε παράγοντα – κλειδί το γεγονός, όπως είπε, ότι επέδειξε αποφασιστικότητα σε τομείς όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι διαβλέπει ευκαιρία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσα από τρεις παραμέτρους: επιτόκια, συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, τιμές του πετρελαίου. Παράλληλα, τάχθηκε με έμφαση υπέρ μιας ενιαίας ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.