Quantcast
Ενστάσεις για τις διαδικασίες αναμόρφωσης της επιμελητηριακής νομοθεσίας - enikonomia.gr
share

Ενστάσεις για τις διαδικασίες αναμόρφωσης της επιμελητηριακής νομοθεσίας

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, δεν θα ισχύσει ο νέος νόμος για τις εκλογές των επιμελητηρίων που θα διεξαχθούν αρχές Δεκεμβρίου διότι η ψήφισή του πιθανότατα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου 2017, άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ισχύσει γι’ αυτήν την εκλογική διαδικασία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στην εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος σχετικά με το θέμα αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΕΑ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ισχύσει ο νέος νόμος για τις εκλογές των επιμελητηρίων που θα διεξαχθούν αρχές Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε, η ψήφισή του πιθανότατα θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ισχύσει γι’ αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Είναι δυνατόν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας να συζητείται για περισσότερο από δύο χρόνια ο νέος επιμελητηριακός νόμος και να μην έχει βρεθεί άκρη στο παρά πέντε των εκλογών; Τι ακριβώς γινόταν όλο αυτό το διάστημα; Πόσο λογικό είναι να μην έχει βρεθεί ακόμη ενιαίος τρόπος εκλογής για όλα τα επιμελητήρια; Δεν προκαλούνται σοβαρότατα προβλήματα για την εκλογική διαδικασία; Για παράδειγμα, πόσα θα είναι τα μέλη των δ.σ. των επιμελητηρίων; Πόσοι σταυροί μπαίνουν;

Οι απορίες που γεννώνται πολλές και απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει.

Βέβαιο είναι ότι αυτή η τακτική δεν ευνοεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, έρχεται σε αντίθεση δηλαδή με όσα έχουμε ακούσει από κυβερνητικά στελέχη ως αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ας καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να υπάρχει και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα των χιλιάδων μελών μας», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.