Quantcast
Επίθεση κατά Κουμουτσάκου στη συγκέντρωση των Ποντίων - enikonomia.gr
share

Επίθεση κατά Κουμουτσάκου στη συγκέντρωση των Ποντίων

δημοσιεύτηκε:

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακραία στοιχεία που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων καπηλεύτηκαν τη συγκέντρωση των Ποντίων και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Στη θέα του κ. Κουμουτσάκου άγνωστοι που βρίσκονταν στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα εξ αυτών κινήθηκε κατά του βουλευτή.

Ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, αλλά είπε ότι ήταν προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή. «Ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι», τόνισε.

 Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν “Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα”. 

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση – «Δεν ήταν από εμάς»

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο και έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν έχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε «πληροφορήθηκα όταν ήμουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία».

Τη συγκέντρωση πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.