Quantcast
Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Στις φυλακές Δομοκού ο αρχηγός της οργάνωσης που έδινε εντολές για τις επιθέσεις - enikonomia.gr
share

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Στις φυλακές Δομοκού ο αρχηγός της οργάνωσης που έδινε εντολές για τις επιθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Οκτώ προσαγωγές έχουν γίνει από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη από το πρωί στην περιοχή της Αττικής και σχετίζεται με τη δράση ομάδας που έχει αναλάβει ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για απειλές εναντίον δικαστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την ίδια υπόθεση. Ο ένας εκ των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Είναι παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, αν και δεν ήταν ενταγμένος σε κάποια οργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ήταν αρχηγός της ομάδας και να έδινε εντολές και οδηγίες μέσα από τη φυλακή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή των προσαχθέντων και σε άλλες βομβιστικές ενέργειες, όχι όμως σε εκείνη που έγινε κοντά στο υπουργείο Εργασίας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εξετάζεται αν σχετίζονται με το δέμα-βόμβα που απεστάλη στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης για την οποία ωστόσο είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την “Ένοπλη Απάντηση”.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί.

Ανάληψη ευθύνης σε βομβιστικές επιθέσεις

Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε γνωστό ισότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι

Τον Ιούλιο του 2023 υπήρξε έκρηξη χειροβομβίδας σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στην οδό Ρόδου 12. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο συγκεκριμένο όχημα και ελαφρότερες σε ακόμη δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα παραπλεύρως.

Χαϊδάρι Έκρηξη

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, που ερεύνησε τον χώρο, περισυνέλεξε από το σημείο υπολείμματα χειροβομβίδας αμυντικού τύπου και συγκεκριμένα την περόνη και τον μοχλό οπλίσεως, τα οποία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, 45 ετών, υπηρετεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Χαϊδάρι Έκρηξη

Βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά

Έκρηξη είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2023 σε κτίριο στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.  Τότε είχε γίνει γνωστό ότι στο κτίριο στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία. Ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με την αστυνομία και ανέφερε πως άκουσε μια έκρηξη.  Στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες των ΤΕΕΜ που επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκε έκρηξη και δημιουργήθηκε κρατήρας. Συγκεκριμένα, εντόπισαν καθαρή εκρηκτική ύλη που ήταν τοποθετημένη στο μοτέρ του γκαράζ από τη μέσα πλευρά, όπως είχε γράψει το enikos.gr.

Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στα Πετράλωνα

Τον Ιανουάριο του 2024 είχε εκραγεί βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Πρόκειται για το ίδιο υποκατάστημα όπου η 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη.

Την ευθύνη για την έκρηξη στα Πετράλωνα είχε αναλάβει η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».  Σε ανακοίνωσή της η ομάδα μετά την επίθεση στην τράπεζα είχε αναφέρει τα εξής: «Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτή η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει τον συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας, μη γυρίζοντας πίσω στην αιχμαλωσία, επιλέγοντας με αξιοπρέπεια να συνεχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια της ελευθερίας και του ένοπλου αγώνα».

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.