Quantcast
Επιστολή Δούρου προς την ΕΝΠΕ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών - enikonomia.gr
share

Επιστολή Δούρου προς την ΕΝΠΕ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να ενημερωθεί για την δυσχερή κατάσταση που θα δημιουργήσει στις Περιφέρειες η μεταφορά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους στους προϋπολογισμούς τους με την έναρξη του νέου έτους, ζητά με επιστολή της προς την ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σκοπός της συνάντησης σημειώνει, είναι η «παράταση του σημερινού καθεστώτος για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο – κάτι που στην ουσία δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το ελληνικό κράτος».

Ειδικότερα, αναφέρει η κ Δούρου, η ρύθμιση για τη μεταφορά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, συνιστά μια προβληματική απόφαση που δυσχεραίνει το έργο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο, ενώ το ζητούμενο είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση του «καλλικρατικού πλαισίου» για τη βέλτιστη λειτουργία της.

Η ΕΝΠΕ έχει ήδη εκφράσει τεκμηριωμένα την απόρριψή της για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, εξασφαλίζοντας μάλιστα και την συναίνεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών ως προς την ανάγκη συνέχισης του σημερινού καθεστώτος για τη μισθοδοσία και την ομαλή μετάβασή της στους Προϋπολογισμούς των Περιφερειών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.