Quantcast
Επίθεση κατά αστυνομικών σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του Μπακογιάννη - Έσπασαν αυτοκίνητα - Παρόντες Σαμαράς και Κικίλιας - enikonomia.gr
share

Επίθεση κατά αστυνομικών σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του Μπακογιάννη – Έσπασαν αυτοκίνητα – Παρόντες Σαμαράς και Κικίλιας

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση δέχτηκαν άνδρες της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρώην πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κικίλια σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, πριν από λίγο, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ήταν ανάμεσα σε εκείνα που υπέστησαν ζημιές. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, ανεβάζοντας φωτογραφία από το σπασμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση:

Αντιδράσεις μετά την επίθεση

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Και προσθέτει: «Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση, σχολίασε εξερχόμενος: “Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα”.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις επιθέσεις στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει: «Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.