Quantcast
Έρχεται διάταξη για την εφαρμογή "Appodixi"- Ο διάλογος Μητσοτάκη - Πιτσιλή στη ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Έρχεται διάταξη για την εφαρμογή “Appodixi”- Ο διάλογος Μητσοτάκη – Πιτσιλή στη ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

«Θα γίνουμε όλοι ελεγκτές» είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της παρουσίασης της νέας εφαρμογής για τις αποδείξεις  “Appodixi”.

Ο κ. Πιτσιλής περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για τις αποδείξεις. «Είμαστε όλοι οι σύμμαχοι κατά της φοροδιαφυγής » είπε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ενδεικτικά πώς αναγνωρίζεται η γνήσια απόδειξη, κάνοντας μια παρουσίαση της εφαρμογής.

«Αυτή είναι η εφαρμογή. Δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα η απόδειξη και μας λέει εάν έχει εκδοθεί πριν από τις 5.51. Θα έπρεπε να είχε διαβιβαστεί. Η συγκεκριμένη έχει εκδοθεί 10.11. Άρα ακόμα καλώς την περιμένουμε. Αυτή η απόδειξη είναι ακόμα εντάξει, πλήρης, έχει διαβιβαστεί με όλα τα στοιχεία ».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Πιτσιλή τι πρέπει να κάνει ο πολίτης σε περίπτωση που δεν έχει διαβιβαστεί η απόδειξη.

«Μπορεί να μας την στείλει. Για παράδειγμα, επιλέγει αναφορά της απόδειξης- φωτογραφία- προσθήκη φωτογραφίας από την κάμερα, βγάζει φωτογραφία την απόδειξη,  προσθέτει τον λόγο και επιλέγει εάν θα τη διαβιβάσει επώνυμα ή ανώνυμα. Τώρα εγώ επέλεξα ανώνυμα και έφυγε. Στο επώνυμα θα έχεις ένα κίνητρο» απάντησε ο κ. Πιτσιλής.

Βεσυρόπουλος: ‘Ερχεται διάταξη για τη διαβίβαση των αποδείξεων

Για το θέμα των αποδείξεων μίλησε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. «Επειδή δεν υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις σήμερα για τη διαβίβαση των αποδείξεων, φέρνουμε άμεσα τώρα τη νομοθετική διάταξη για να επιβάλουμε κυρώσεις» τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η εφαρμογή αυτή «είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι κατά της φοροδιαφυγής. Ο κάθε επαγγελματίας που κλέβει το κράτος, τελικά κλέβει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και γι’ αυτό τα καινούρια εργαλεία θα μειώσουν τη φοροδιαφυγή.

Επίσης είπε  ότι με τα νέα εργαλεία έχουμε μια κοινωνικά υπεύθυνη πολιτική ώστε να μην κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος των πολλών. Και να μην ξεχνάμε ότι η φοροδιαφυγή ουσιαστικά στρεβλώνει τον ανταγωνισμό”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.