Quantcast
Έρχεται η ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Έρχεται η ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, προωθεί εντός του έτους ο Οργανισμός.

Στόχος να αποσυμφορηθούν τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ), να μειωθούν οι ουρές σε αυτά και ως εκ τούτου η ταλαιπωρία των ανέργων και οι προστριβές που -συχνά- δημιουργούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα προβλέπει την παρουσία του συναλλασσόμενου (Φυσικού Προσώπου) σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Οργανισμού, προκειμένου να προμηθευτεί το έγγραφο «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη Διαδικτυακή Πύλη».

Αντίθετα, ο συναλλασσόμενος με χρήση των κωδικών του TAXISNET (στο σύστημα της ΓΓΠΣ) και με την αναγραφή του ΑΜΚΑ, θα αναγνωρίζεται από το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (eGovernment IIS) του ΟΑΕΔ, θα πιστοποιείται και θα του αποδίδονται οι κωδικοί εισόδου σε αυτό.

Σήμερα, οι άνεργοι που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο του ΟΑΕΔ θα πρέπει να προσκομίσουν στο αρμόδιο ΚΠΑ μια σειρά από δικαιολογητικά, όπως το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, λογαριασμό ΔΕΚΟ, ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.), επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών. Υπενθυμίζεται πως το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 360 ευρώ (προσαυξάνεται ανάλογα με τα τέκνα) και χορηγείται για 12 μήνες. Στους μακροχρόνια άνεργους ο ΟΑΕΔ χορηγεί 200 ευρώ το μήνα, για ένα έτος μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.