Quantcast
Πιερρακάκης: Έρχονται sms για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης: Έρχονται sms για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες 10 εβδομα΄δες θα γίνουν ψηφιακές οι υπηρεσίες που αφορούν την ίδρυση ατομικής επιχείρησης, τις μεταβιβάσεις ακινήτων την ανανέωση διπλώματος οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε” η ίδρυση ατομικής επιχείρησης είναι κα΄τι που θα γίνεται ψηφιακά το επόμενο διάστημα και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Μεταβιβάσεις ακινήτων θα απλουστευθούν και θα γίνονται στον συμβολαιογράφο, σε ένα ψηφιακό σύστημα” .

“Και βέβαια η ανανέωση διπλώματος οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας θα έχουν την ίδια διαδικασία, δηλαδή θα γίνουν ψηφιακές” πρόσθεσε και ανέφερε ότι μέσα στους 2 με 2,5 μήνες αυτές οι 4 υπηρεσίες και περίπου άλλες 6 με 7 υπηρεσίες αντίστοιχου βεληνεκούς.
Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι με το υπουργείο Υγείας κοιτάζουν θέματα που αφορούν την προληπτική ιατρική .” Νομίζω ότι έχουμε εξοικειωθεί με τη διάσταση το να λαμβάνουμε sms από το κράτος στο πλαίσιο της άυλης συνταγογράφησης, στο πλαίσιο του εθνικού εμβολιασμού .Και έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Υγείας και με τον κ. Πλεύρη να αξιοποιήσουμε αυτή την μεγάλη κληρονομιά της εποχής του COVID, δηλαδή τη διάσταση ότι το κράτος πλέον έρχεται αυτό σε εσένα , δεν πας εσύ στο κράτος”.

Ιατρικές εξετάσεις: Έρχονται sms για το ποιες θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Στην ερώτηση εάν θα υπενθυμίζεται μέσω μηνυμάτων ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες απάντησε ότι δεν θα γίνεται μόνο αυτό και εξήγησε ότι δεν θα είναι μια απλή υπενθύμιση και ότι σχεδιάζεται να έρχεται να έρχεται και το παραπεμπτικό μαζί . ” Δηλαδή αυτό όλο να πηγαίνει μαζί .Γιατί στην τελική ανάλυση κάποια πράγματα είναι πολύ εύκολα να τα σχεδιάσει κανείς μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης “, σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι πολίτες θα λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους για το ποια εξε΄ταση θα πρέπει να κάνουν. ” Yπάρχουν και συγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα δεν χρειάζεται να είναι κάτι προχωρημένο . Κάποια πρωτόκολλα είναι μόνο με βάση την ηλικία .Αλλά στο πλαίσιο ότι τα πρωτόκολλα αυτά είναι με βάση την ηλικία, μπορούμε να στείλουμε συγκεκριμένα παραπεμπτικά και να προτρέψουμε τον κόσμο να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες μαστογραφία .Αυτό είχε συζητηθεί και το προηγούμενο διάστημα

.Άρα θα σας έλεγα ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και για την υγεία του πληθυσμού προφανώς και για τη βιωσιμότητα του συστήματος προφανώς “, σημείωσε.


Εμβολιασμός: Πόσα ραντεβού κλείστηκαν για την 1η δόση και για την 3η δόση τις τελευταίες 30 μέρες

Επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης γνωστοποίησε ότι τις τελευταίες 30 μέρες κλείστηκαν 444.000 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση .

Παράλληλα επεσήμανε ότι κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση το τελευταίο Σαββατοκύριακο . ” Βλέπουμε σημαντική κινητικότητα στα συστήματα και νομίζω με αυτά τα δεδομένα εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς 1ης δόσης” , σημείωσε χαρακτηριστικά .
Ακόμη υπογράμμισε ότι σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα θα δοθούν μισό εκατομμύριο ψηφιακές υπογραφές δωρεάν σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες. Από κει και πέρα κάθε Έλληνας πολίτης με κάθε νέα ταυτότητα θα έχει και ψηφιακή υπογραφή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.