Quantcast
Έρχονται «τηλεδίκες» μέσω υπολογιστή - Πώς θα εξετάζονται οι μάρτυρες - enikonomia.gr
share

Έρχονται «τηλεδίκες» μέσω υπολογιστή – Πώς θα εξετάζονται οι μάρτυρες

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται τηλεδίκες μέσω υπολογιστή και διαδικτυακές καταθέσεις μαρτύρων. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο Action 24 «ένα μεγάλο έργο το οποίο τρέχει τώρα και για το οποίο έγινε  χθες μια συνάντηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ότι ψηφιοποιούμε όλη τη δικαιοσύνη και από τις αρχές του 2024 πάμε πλέον σε τηλεδίκες, σε εξετάσεις πλέον μαρτύρων χωρίς να χρειάζεται κάποιος να μετακινηθεί»

«Δεν μιλάμε για τις γνωστές τηλεδίκες του αθλητισμού κάθε Δευτέρα βράδυ. Μιλάμε για δίκες που δεν θα χρειάζεται να μετακινηθεί πλέον ο εξεταζόμενος. Ακόμη και τις κλητεύσεις, πάμε να τις απλοποιήσουμε μέσω των θυρίδων που έχουμε όλοι μας στο gov.gr. Πρόκειται για έργα με ορίζοντα δύο τριών ετών που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και ένα κομμάτι στο ΕΣΠΑ» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

«Σε σημεία και με τρόπους που ίδια η δικαιοσύνη θα κρίνει- θα δίνεται η δυνατότητα να γίνεται αυτό απομακρυσμένα. Το πώς ακριβώς θα γίνει είναι κάτι το οποίο αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης και εμάς. Η αποστολή μας είναι να δώσουμε όλα αυτά τα εργαλεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνο νομίζει καλύτερα», πρόσθεσε, περιγράφοντας πώς θα διεξάγονται οι τηλεδίκες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.