Quantcast
Έρευνα για απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με αγροτικές ενισχύσεις… μετά θάνατον - enikonomia.gr
share

Έρευνα για απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με αγροτικές ενισχύσεις… μετά θάνατον

δημοσιεύτηκε:

Έρευνα για απάτη σε βάρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και συγκεκριμένα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά το θάνατό τους, να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή, σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι και η επικύρωση του γνησίου της υπογραφής τους να γίνεται από αιρετούς προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των οικείων δήμων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι 15 κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις, προκαλώντας ζημιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 24.920 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.