Quantcast
Έρευνα του Cambridge επιβεβαιώνει πως τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία - enikonomia.gr
share

Έρευνα του Cambridge επιβεβαιώνει πως τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία

δημοσιεύτηκε:

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge έρχεται να διαψεύσει τη ρήση που θέλει τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η καλή οικονομική κατάσταση συνδέεται άμεση με την καλή ψυχολογική κατάσταση των ατόμων.

Μάλιστα, τα ευρήματα της μελέτης συγκεκριμενοποιούν τα συμπεράσματα, με τους ερευνητές να σημειώνουν πως ο συνολικός αριθμός των δαπανών στις οποίες προβαίνει ένα άτομο είναι πιο σημαντικό για την ψυχολογική του κατάσταση από ό,τι τα συνολικά του έσοδα.

Η ομάδα που συμμετείχε στην έρευνα εξέτασε περίπου 77.000 οικονομικές συναλλαγές 625 ατόμων, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να δαπανούν περισσότερα για δραστηριότητες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους. Για παράδειγμα, οι πιο εξωστρεφείς άνθρωποι αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι όταν δαπανούν χρήματα για να φάνε με φίλους.

Ως εκ τούτου, οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «οι δαπάνες μπορούν να αυξήσουν την ευτυχία μας, όταν δαπανώνται για αγαθά και υπηρεσίες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά μας και ανταποκρίνονται στις ψυχολογικές ανάγκες μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.