Quantcast
ΕΡΤ: Θα χρηματοδοτηθεί από το ανταποδοτικό τέλος - enikonomia.gr
share

ΕΡΤ: Θα χρηματοδοτηθεί από το ανταποδοτικό τέλος

δημοσιεύτηκε:

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται, μεταξύ άλλων, όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας θα στηρίζονται στο ανταποδοτικό τέλος και δεν θα δημιουργούν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές που σημειώνουν ακόμη ότι «οι εξωφρενικές δαπάνες των εξωτερικών/μεικτών παραγωγών περιορίζονται δραστικά με ρητή πρόβλεψη στον νόμο». Ακόμη, υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

Η ΕΡΤ θα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Η επιστροφή των απολυμένων, η ομαλή μετάβαση στην ΕΡΤ και ο οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ περιλαμβάνονται στους άξονες του σχεδίου νόμου.

Με στόχο να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου, επισημαίνουν ότι ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

Όπως προσθέτουν, η ΕΡΤ θα είναι πράγματι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας, διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την ανεξάρτητη ενημέρωση, την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο και τις ιδέες τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.