Quantcast
Ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στην ΕΕ για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών στην ΕΕ για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Σειρά ερωτήσεων κατέθεσαν Έλληνες ευρωβουλευτές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το προσφυγικό.

Στ. Κούλογλου, για τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης 400 χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη χθεσινή πρόταση Βέλγου υπουργού για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης 400 χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή με την οποία ερωτά κατά πόσο τέτοιες προτάσεις συμβαδίζουν με τις ανθρωπιστικές αξίες της ΕΕ και κατά πόσο ισχύουν ακόμα οι θέσεις Γιούνκερ για τη διαφύλαξη της συνθήκης Σένγκεν. Επιπλέον, ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση σχετικά με το τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου τα υπόλοιπα κράτη μέλη να υλοποιήσουν τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ..

Κ. Χρυσόγονος για την πορεία του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας

Ενημέρωση ως προς την πορεία εφαρμογής του κοινού σχεδίου δράσης ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει και τα δύο μέρη και αναφέρθηκε στις δυσκολίες εφαρμογής που έχουν προκύψει. Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς την αδυναμία της Τουρκίας να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ζητώντας ενημέρωση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Επιτροπή.

Ελίζα Βόζεμπεργκ για πιθανό εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας

Με αφορμή την πληθώρα των δημοσιευμάτων για ”de facto” απομόνωση της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν και πιθανό εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη κατέθεσε εκ νέου γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο μεταναστευτικό ζήτημα, τόσο μεταξύ των κρατών μελών, όσο και στις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ν. Ανδρουλάκης για την πρόοδο ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση της συμφωνίας του Νοεμβρίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, που προέβλεπε την ?ταχεία αποκατάσταση της τάξης στα κοινά μας σύνορα?. Επίσης ζητά να μάθει, αν η Τουρκία έχει παρουσιάσει δράσεις προς χρηματοδότηση για την βελτίωση της ζωής των Σύριων προσφύγων, θέτοντας υπόψη πως η ανακοίνωση της Frontex κάνει λόγο για 40 φορές περισσότερες αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τον Δεκέμβριο του 2015 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του2014. Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Επιτροπή, αν οι πρόσφατες κοινές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου και του Τούρκου ομολόγου της, περί εκταμίευσης οικονομικής βοήθειας, στηρίζονται σε κάποια συγκεκριμένη πρόοδο της συμφωνίας και αν η Επιτροπή είχε γνώση αυτών των δηλώσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.