Quantcast
Έρχονται κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Έρχονται κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Άμεσες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασιας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Oπως είπε  «Δεν θα επιβάλλουμε οριζόντιες μειώσεις», αποφεύγοντας να μιλήσει για κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδιώξει την επαναφορά του ευρωπαϊκού μοντέλου, γιατί το σύστημά μας βασιζόταν σε ανισότητες και δικούς του κανόνες.

Αναφερόμενος στο PSI, το οποίο υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για καταλήστευση των ταμείων, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ σχετική ενημέρωση και του έδωσαν πως το 80% των κινητών αξιών του ΙΚΑ εξανεμίστηκε.

Όσον αφορά στην ανάκληση των θετικών ρυθμίσεων, που προβλέπεται από το νέο μνημόνιο, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως θα γίνει προσπάθεια να εξουδετερωθεί με την μεταρρύθμιση, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Για να πετύχει η μεταρρύθμιση, ο υπουργός Εργασίας παρατήρησε πως χρειάζονται δύο προϋποθέσεις: Κατ΄αρχήν να υπάρχει στήριξη από το μαζικό κίνημα και κατά δεύτερο να αλλάξει ο διεθνής, και ειδικά ο ευρωπαϊκός, συσχετισμός δύναμης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.