Quantcast
ΕΣΕΕ: Κλειστά όλα τα καταστήματα στις 4 Φεβρουαρίου - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Κλειστά όλα τα καταστήματα στις 4 Φεβρουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δέχτηκε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕΕ συνειδητά και υπεύθυνα δέχτηκε την αύξηση 1% των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών για την επικουρική ασφάλιση, προκειμένου η Κυβέρνηση να προετοιμάσει και να παρουσιάσει ένα ασφαλιστικό βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό, χωρίς την πίεση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Ως εκ τούτου, ο εμπορικούς κόσμος αντιδρά απέναντι σε ένα ασφαλιστικό σχέδιο που δεν βγάζει πουθενά.
Το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την 4η Φεβρουαρίου 2016 και παράλληλα:

Πραγματοποίηση πανελλαδικού πανεμπορικού συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, στην έδρα της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως και κάλεσμα σε όλους τους Εμπόρους, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες από όλη την επικράτεια, να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτό.

Άμεση ενημέρωση όλων των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα για τις θέσεις, τις παρατηρήσεις και τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΕΣΕΕ επί του ασφαλιστικού σχεδίου.

Συνάντηση εντός της τρέχουσας εβδομάδος με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ενημέρωσή τους για τις θέσεις της ΕΣΕΕ και τις επιπτώσεις που θα έχει το συγκεκριμένο ασφαλιστικό σχέδιο στην κοινωνική συνοχή του εμπορικού κόσμου.

Συνεργασία με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και το πανελλαδικό όργανο των εργαζομένων στο εμπόριο, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων στα πλαίσια του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.