Quantcast
Έσπασε το φράγμα των 11.000 μεταναστών στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων - enikonomia.gr
share

Έσπασε το φράγμα των 11.000 μεταναστών στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων

δημοσιεύτηκε:

Ιστορικό ρεκόρ με τον αριθμό μεταναστών στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη


Το 2021 φαίνεται ότι κλείνει με θετικό πρόσημο σε ότι αφορά την ύπαρξη μεταναστών, που έχουν εισέλθει από παράνομες πύλες εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Η εικόνα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών ευθύνης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα, ένα έτος πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής για την 23 Δεκεμβρίου, που έχει στην διάθεσή του το ΓΕΕΘΑ, διαμένουν σε 16 δομές διαχείρισης Ενόπλων Δυνάμεων, 10.923 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 26.045 ατόμων.

Οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την 23 Δεκεμβρίου 2021 δεν παρείχαν μερίδες φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η σχετική απογραφή έδειχνε ότι στις δομές διέμεναν 11.123 άτομα.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, πέρυσι τέτοια εποχή, στις δομές φιλοξενίας των 5 νησιών (Κω, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο) διέμεναν πάνω από 17.000 άτομα.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.