Quantcast
ΕΣΘ: Να αποφασίζουμε κατά περίπτωση ποιες Κυριακές θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα - enikonomia.gr
share

ΕΣΘ: Να αποφασίζουμε κατά περίπτωση ποιες Κυριακές θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα

δημοσιεύτηκε:

«Να αποφασίζουμε κατά περίπτωση ποιες Κυριακές θα μένουν ανοιχτά τα καταστήματα και να είμαστε σταθεροί στις αποφάσεις μας» είπε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Πάνος Μενεξόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Είναι κάτι που το περιμέναμε κατά κάποιο τρόπο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Το θέμα μας είναι αν θα προχωρήσει, ή όχι, η εφαρμογή αυτής της απόφασης, γιατί, κακά τα ψέματα, φαινόταν εδώ και καιρό ότι πηγαίναμε σε μια πλήρη απελευθέρωση. Να είναι δηλαδή όλες τις Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα».

Είπε ακόμη ότι πρωτίστως πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει λόγος να ανοίγουν τα καταστήματα, καθώς όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, αν γίνει επιμερισμός του τζίρου, δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. «Σε κάποιες γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα για παράδειγμα, το άνοιγμα την Κυριακή έχει νόημα. Φέτος, ωστόσο, που τα Χριστούγεννα έπεσαν Σάββατο, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την αγορά και φάνηκε από το γεγονός ότι ο τζίρος ήταν μικρότερος» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τουριστικές περιοχές, όπως η Μύκονος ή αλλού, είναι λογικό να διαμορφώνεται αλλιώς το πρόγραμμα.

«Κι εμείς, την πρώτη Κυριακή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα καταστήματα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν άνοιξαν αλλά ούτε η κίνηση ήταν αυξημένη» επεσήμανε ο γραμματέας του ΕΣΘ. Τέλος, σημείωσε ότι εκείνο που απαιτείται είναι να αξιολογείται εκ των προτέρων η κατάσταση και ακολούθως να λαμβάνονται οι αποφάσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.