Quantcast
Εurobank: Πτώση 1% προβλέπεται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Εurobank: Πτώση 1% προβλέπεται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Στο -1% αναμένεται η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2015 από τη Eurobank όπως σημειώνεται στην έκθεση  «Αποτελέσματα οικονομετρικών υποδειγμάτων για τον υπολογισμό του ελληνικού ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο: Η ύφεση για το σύνολο του έτους 2015 ενδέχεται να αποδειχτεί σημαντικά ηπιότερη των αρχικών προβλέψεων».

Στην ειδική εφαρμογή (case study) της μελέτης παρουσιάζονται εκτιμήσεις για το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ της Ελλάδας το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, βάσει σειράς σχετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν δημοσιευτεί έως την 20η Οκτωβρίου 2015.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επίσημη εκτίμηση (από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για το ΑΕΠ της Ελλάδας το εν λόγω τρίμηνο αναμένεται να δημοσιευθεί την 13η Νοεμβρίου 2015 (3Q 2015 GDP flash estimate).

Oι προκαταρκτικές εκτιμήσεις/προβλέψεις των οικονομετρικών υποδειγμάτων μας υποδηλώνουν επιδείνωση της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο εξάμηνο του 2015 με το μέσο προβλεπόμενο ρυθμό συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται σε περίπου -1,0% έναντι αύξησης 0,77% το 2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.