Quantcast
Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε την 3η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

Eurostat: Η Ελλάδα κατέγραψε την 3η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Μικρή αύξηση σημείωσε η απασχόληση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2017 έναντι του προηγούμενου τριμήνου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Μάλιστα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ.

Ειδικότερα το δεύτερο τρίμηνο του 2017 η απασχόληση στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,4%. Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στην ΕΕ κατά 1,5%. Μέσα σε ένα χρόνο η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2017, περίπου 235,4 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες είχαν απασχόληση στην ΕΕ και 155,6 εκατομμύρια στην ευρωζώνη. “Αυτά είναι τα υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης που έχουν ποτέ καταγραφεί”, σημειώνει η Eurostat.

Την υψηλότερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2017 κατέγραψαν η Μάλτα (1%), η Ισπανία (0.9%) και η Ελλάδα και η Πολωνία (0,8%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης κατέγραψαν η Κροατία (-0,8%), η Λετονία (-0,7%), η Ρουμανία (-0,6%) και η Εσθονία (-0,5%).

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.