Quantcast
ΕΒΕΑ: Πώς θα χορηγεί δάνεια από τον καινούργιο χρόνο - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΑ: Πώς θα χορηγεί δάνεια από τον καινούργιο χρόνο

δημοσιεύτηκε:

Τα θέματα της επιχειρηματικής ρευστότητας απασχολούν το (ΕΒΕΑ) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και όπως είπε η πρόεδρός του Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου σε σημερινή συνάντηση της με δημοσιογράφους, για τη νέα χρονιά βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας  δομής μικροπιστώσεων.

Τα δάνεια θα αφορούν ποσά μέχρι 25.000 ευρώ και ήδη, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με μία τράπεζα. Το ΕΒΕΑ μπορεί να προσφέρει τη σχετική τεχνογνωσία, σημείωσε η πρόεδρος.

Ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά είναι η παροχή της πρακτικής καθοδήγησης στις επιχειρήσεις για να προωθήσουν την πολυμορφία των φύλων και την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά τους συμβούλια.  Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2022 προβλέπει την περαιτέρω αυξημένη συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Επιπλέον σχεδιάζεται ανά τρίμηνο να δημοσιοποιείται έκθεση για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, θα υπάρξει οδηγός καλών πρακτικών για την «αναζωογονητική δύναμη» των οικογενειακών επιχειρήσεων και την διαδοχή σε αυτές ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη έρευνα γενικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένα HelpDesk για τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ θα ξεκινήσει και μία νέα πρωτοβουλία όπου στοχευμένα, μέχρι 20 εταιρείες κάθε φορά, θα συμμετέχουν σε εργαστήρια – σεμινάρια και θα ενημερώνονται για τις τάσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο τους και τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν.

Για την ενδυνάμωση των διεθνών συνεργασιών θα συνεχιστεί η δυναμική παρουσία των επιχειρήσεων μελών του επιμελητηρίου στις διεθνείς εκθέσεις και ιδιαίτερα των νεοφυών επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας του επιμελητηρίου (ΘΕΑ).

Η πρόεδρος, τέλος, ανέφερε ότι οι επιμελητηριακές εκλογές είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το 2024.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.