Quantcast
ΕΒΕΠ: Να μη στερηθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων τη δυνατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΠ: Να μη στερηθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων τη δυνατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούση, όπου του παρέδωσε το υπόμνημα βελτιωτικών προτάσεων του Ε.Β.Ε.Π., επί του πολυαναμενόμενου σχεδίου νόμου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των Επιχειρήσεων», το οποίο είχε ήδη αποστείλει και στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2017. Το ΕΒΕΠ ζητά διορθωτικές αλλαγές ώστε να μην στερηθούν της δυνατότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε:

«Το Ε.Β.Ε.Π., αναγνωρίζει την ουσιαστική πρόθεση και προσπάθεια του Υπουργείου και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να διευθετήσουν ένα ζωτικής σημασίας για το μέλλον των επιχειρήσεων, ζήτημα, διαπιστώνοντας όμως παράλληλα την ανάγκη να πραγματοποιηθούν διορθωτικές αλλαγές, με στόχο να μην στερηθούν της δυνατότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, πιστεύω ότι τα Επιμελητήρια μπορούν να αναλάβουν επικουρικό ρόλο στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων. Κατ΄ επέκταση, το Ε.Β.Ε.Π., με δεδομένη τη δυνατότητα, άμεσα και ευέλικτα, να αντιμετωπίσει τα πρακτικά προβλήματα, τα οποία θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή του νόμου και προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του, ιδιαίτερα των αδύναμων μικρομεσαίων, συμφώνησε τη δημιουργία ενός σχετικού helpdesk, εντός του χώρου του, ως μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή οδηγιών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με τη νομική υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Θεωρώ ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, ίσως, είναι η τελευταία ευκαιρία διάσωσης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καλούμε τις διοικήσεις των τραπεζών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να υποστηρίξουν τη διαδικασία προς όφελος όλων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.