Quantcast
Ευνοϊκότερους όρους στην αγορά και χρήση POS επιδιώκει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Ευνοϊκότερους όρους στην αγορά και χρήση POS επιδιώκει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Καλύτερους όρους συνεργασίας στην αγορά και χρήση εξοπλισμού POS θα επιδιώξει για τα μέλη τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, αξιοποιώντας σαν δέλεαρ τη σύναψη περισσότερων συμβολαίων από τους επαγγελματίες που ανήκουν στο δυναμικό του.

Ο κ. Ζορπίδης θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προκειμένου να διερευνήσει το κατά πόσον αυτές είναι διατεθειμένες να προσφέρουν ελκυστικότερους όρους συνεργασίας στην αγορά και χρήση εξοπλισμού ηλεκτρονικών συναλλαγών για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (POS).

«Οι συζητήσεις ξεκινούν αύριο με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και εκτίμησή μου αποτελεί ότι σε μία εβδομάδα θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με κάποια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Όπως διευκρίνισε, στόχος της αντιπροσωπείας του ΕΕΘ, που θα συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις τράπεζες, είναι να πετύχει καλύτερους όρους, όπως χαμηλότερο ποσοστό προμήθειας στις συναλλαγές και χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, η λειτουργία POS θα είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2017 σε όλα τα καταστήματα, ενώ εντός του επόμενου έτους το ίδιο θα ισχύσει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ε.Α.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.