Quantcast
Ευρωπαϊκές διακρίσεις για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ηγουμενίτσα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκές διακρίσεις για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ηγουμενίτσα

δημοσιεύτηκε:

Τον τίτλο του ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε μέρος στο σχετικό διαγωνιστικό πρόγραμμα «European Destinations Of Excellence» (EDEN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πρόκειται για ένα τιμητικό τίτλο, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει και επίσημα ότι η Δυτική Ελλάδα κατατάσσεται επάξια στους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς προορισμούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια της τελετής απονομής στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η διάκριση υπογραμμίζει τη δυναμική της Πάτρας ως αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, αναδεικνύοντας τις ισχυρές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

«Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας εστιάζοντας στην Πάτρα, που είναι η έδρα της Περιφέρειας μας, μιας προικισμένης περιοχής, η οποία προσφέρει εναλλακτικές εμπειρίες στον επισκέπτη ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) αποτελούν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας προωθούνται μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βασικό χαρακτηριστικό των επιλεγμένων προορισμών είναι η δέσμευσή τους για την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού.

Σε Ηγουμενίτσα, Βιέννη και Turda τα Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας

Σημαντική διάκριση έλαβε και η Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, η Βιέννη έλαβε το βραβείο European Mobility Week 2017 στην κατηγορία των μεγάλων δήμων, ενώ η Ηγουμενίτσα αναδείχτηκε εναρκτήρια νικήτρια στη νέα κατηγορία των μικρότερων κοινοτήτων (κάτω των 50 000 κατοίκων), που προστέθηκε πρόσφατα. Το 6ο βραβείο Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έλαβε η Turda (Ρουμανία).

«Τα συγχαρητήριά μου στους νικητές. Με τις δράσεις τους, η Βιέννη, η Ηγουμενίτσα και η Turda δημιουργούν μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Βοηθούν, επίσης, τους κατοίκους τους να μετακινούνται καθαρότερα, υγιεινότερα και πιο ευχάριστα. Ελπίζω ότι οι εν λόγω πόλεις θα εμπνεύσουν κι άλλες να επωφεληθούν από το βασικό μήνυμα του European Mobility Week — η βιώσιμη κινητικότητα είναι η σωστή επιλογή για όλους», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Καρμένου Βέλα: «Η εβδομάδα κινητικότητας κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερη! Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το πράσινο είναι το αγαπημένο χρώμα του καθενός. Πράσινο σημαίνει καθαρό, σημαίνει βολικό, και μια πόλη όπου ο κόσμος θεωρεί ότι είναι εύκολο να ζει και να κινείται. Και το σημαντικότερο, είναι καλύτερο για την υγεία σας. Τα συγχαρητήρια μου στους νικητές – έχουν καταλάβει τι πραγματικά χρειάζονται οι πολίτες».

Τα βραβεία απένειμε η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς και ο Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος, Daniel Calleja, κατά τη διάρκεια τελετής στις Βρυξέλλες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.