Quantcast
Ευ. Βενιζέλος: «Θέλω πολιτικό πρόσωπο, γιατί όχι γυναίκα» - enikonomia.gr
share

Ευ. Βενιζέλος: «Θέλω πολιτικό πρόσωπο, γιατί όχι γυναίκα»

δημοσιεύτηκε:

Η τελευταία «ζαριά» της δικομματικής κυβέρνησης προς την τρόικα και τον Αλέξη Τσίπρα έφυγε από τα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος «πέρασε» στο Μαξίμου την εισήγησή του όχι μόνο για την επίσπευση των διαδικασιών αλλά και για το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο, ωστόσο, σε ανύποπτο χρόνο είχε περιγράψει και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Ο κ. Βενιζέλος μαζί με στελέχη και στενούς του συνεργάτες εξέτασε αργά χθες το βράδυ τον «οδικό χάρτη» της Προεδρικής Εκλογής χωρίς να δώσει σε κανέναν κάποιο στοιχείο ή πληροφορία για το πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση. Ο ίδιος επέμεινε ότι ακόμη δεν έχει κλειδώσει το όνομα του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια και πως αυτό μπορεί πιθανότατα να γίνει στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, πιθανότατα στις 15:00 μετά το μεσημέρι. 

Για τις κινήσεις της κυβέρνησης, όπως είπε στα στελέχη του ο κ. Βενιζέλος, είναι απόλυτα ενήμεροι και οι εταίροι της Ελλάδας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ενώ οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν καθαρή εικόνα των εξελίξεων από το μεσημέρι ακόμη και πριν από το τέλος της συνάντησης των δυο αρχηγών στο Μαξίμου. 

«Θα ήθελα πολιτικό πρόσωπο, αλλά υπάρχουν και μη πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν το έθνος» είπε στο Mega ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας γυναικείας υποψηφιότητας για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ετοιμάζεται για το ραντεβού του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο για την επίσπευση των διαδικασιών είχε συζητηθεί διεξοδικά με τον Αντώνη Σαμαρά πριν από τις χθεσινές ανακοινώσεις ενώ αποκάλυψε πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε το γενικότερο κλίμα που εισέπραξαν οι δυο αρχηγοί από την τελευταία μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών, σε ενδεχόμενη αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η υλοποίηση του σχεδίου αφορά και στις ενδοκομματικές του ανησυχίες για την κινητικότητα που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου και τα σενάρια που θέλουν τον πρώην Πρωθυπουργό να προχωρά στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα πριν από τις εκλογές.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.