Quantcast
Ευ. Τσακαλώτος: Θα προωθήσουμε ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση - enikonomia.gr
share

Ευ. Τσακαλώτος: Θα προωθήσουμε ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζεται η κόντρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία στο μέτωπο της φορολογίας, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά σε σχετική ανακοίνωση της Μαρίας Σπυράκη.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος: «Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας με ανώτατο συντελεστή 50%!»

Μήπως η κα Σπυράκη δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα; Δεν ξέρει ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχει κλίμακα φορολογίας εισοδήματος; Δεν ξέρει τι σημαίνει ανώτατος φορολογικός συντελεστής και ότι δεν επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ;

Είναι αστείο, πέρα από την ίδια την ανακοίνωση, να παριστάνει η κα. Σπυράκη ότι στηρίζει τα μεσαία στρώματα, εκπροσωπώντας ένα κόμμα που με την πολιτική του έχει οδηγήσει στην εξόντωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με πάταξη της φοροδιαφυγής και ανακατανομή των βαρών, ώστε να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα στρώματα και να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι το μερίδιο που τους αναλογεί. Μάλλον γι’ αυτό ανησυχεί η ΝΔ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.