Quantcast
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ρεκόρ "έσπασε" η αιολική ενέργεια το 2015 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ρεκόρ “έσπασε” η αιολική ενέργεια το 2015

δημοσιεύτηκε:

H Ευρωπαϊκή Ένωση εγκατέστησε το 2015 δυναμικότητα αιολικής ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η σχετική τεχνολογία ξεπέρασε την υδροηλεκτρική ενέργεια και κατέστησε την αιολική την τρίτη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρισμού στο μπλοκ των 28 κρατών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγορά της Γερμανίας οδήγησε την ανάπτυξη, εγκαθιστώντας το 47% των 12,8 γιγαβάτ της νέας δυναμικότητας αιολικής ενέργειας στην περιοχή, όπως ενημέρωσε σήμερα σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας. Το 2014, είχαν εγκατασταθεί 12,1 γιγαβάτ συνολικά.

«Η αιολική ενέργεια αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των νέων εγκαταστάσεων από το 2000 και μετά στην ΕΕ», τόνισε η Ένωση. Η αιολική ενέργεια ανθίζει στην Ευρώπη καθώς τα κράτη μέλη αγωνίζονται να μειώσουν τις εκπομπές κατά 40% μέχρι το 2030, προκειμένου να συνδράμουν τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Καθώς τα κόστη μειώνονται, ο άνεμος γίνεται πιο ανταγωνιστικός έναντι των παραδοσιακών μορφών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επενδυτές έριξαν το ποσό-ρεκόρ των 26,4 δισ. ευρώ στην αιολική ενέργεια σε όλη την Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με την Ένωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.