Quantcast
Φάιμαν: Ο ρόλος της Γερμανίας στην ελληνική κρίση δεν ήταν θετικός - enikonomia.gr
share

Φάιμαν: Ο ρόλος της Γερμανίας στην ελληνική κρίση δεν ήταν θετικός

δημοσιεύτηκε:

Η άποψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μπορεί να είναι καλύτερα για την Ελλάδα αν εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι «εντελώς λάθος», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

«Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δημιούργησε σε ορισμένους την εντύπωση πως ίσως να είναι χρήσιμο για εμάς εάν η Ελλάδα φύγει από τη νομισματική ένωση, ότι ίσως με αυτό τον τρόπο να πληρώσουμε λιγότερα», δήλωσε ο Φάιμαν, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Νομίζω πως αυτό είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι ηθικά σωστό, θα ήταν η αρχή μίας διαδικασίας αποσύνθεσης… Η Γερμανία έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο εδώ στην Ευρώπη και σε αυτή την περίπτωση όχι έναν θετικό ρόλο», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανάφερε σήμερα και πάλι στη συζήτηση το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Πολλοί οικονομολόγοι αμφισβητούν ότι η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματά της χωρίς ένα κούρεμα του χρέους της.

«Όμως ένα κούρεμα δεν ταιριάζει με τη συμμετοχή στη νομισματική ένωση», είπε ο Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.