Quantcast
Φάμελλος στον Realfm 97,8: Ο κ. Σκρέκας μάλλον βρίσκεται σε άλλη χώρα – Πολιτική επιλογή Μητσοτάκη η ακρίβεια και τα υπερκέρδη - enikonomia.gr
share

Φάμελλος στον Realfm 97,8: Ο κ. Σκρέκας μάλλον βρίσκεται σε άλλη χώρα – Πολιτική επιλογή Μητσοτάκη η ακρίβεια και τα υπερκέρδη

δημοσιεύτηκε:

Για την ακρίβεια αλλά και για τα εθνικά θέματα μίλησε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κ. Σκρέκας με τις τελευταίες δηλώσεις επιβεβαιώνει ότι μάλλον βρίσκεται σε άλλη χώρα. Είναι ο μόνος που βλέπει μηδενικές αυξήσεις ή μηδενικό πληθωρισμό. Διότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν εκτίναξη των τιμών, όπως της ΕΛΣΤΑΤ που έρχονται σε αντίθεση με τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμη ότι «η λύση είναι η ρύθμιση και ο έλεγχος της αγοράς ώστε να μην υπάρχουν υπερκέρδη» ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη η ακρίβεια και τα υπερκέρδη, δεν είναι μόνο αδυναμία αντιμετώπισης».

Σχετικά με την Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Φάμελλος είπε ότι «η προφορική παραβίαση του συνταγματικού ονόματος από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια ενέργεια που έχουμε καταδικάσει και έχουμε ζητήσει και επανόρθωση και παρέμβαση σε διεθνείς οργανισμούς ώστε να προστατευθούν και οι διεθνείς συμφωνίες και τα συμφέροντα της χώρας μας. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την πλήρη εφαρμογή και εμβάθυνση της Συμφωνίας των Πρεσπών που εξυπηρετεί και τα εθνικά συμφέροντα και τα θέματα συνεργασίας και ειρήνης στα Βαλκάνια. Ορθώς η κυβέρνηση και πάρα πολύ καθυστερημένα ζητεί την τήρηση της Συμφωνίας και διαψεύδει τις δικές της δηλώσεις και υποκριτικές καθυστερήσεις».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε «τρία βασικά λάθη της ΝΔ»: τη μη κύρωση των μνημονίων που κατέθεσαν υπουργοί της ΝΔ το 2020 στη Βουλή, το θέμα των βιβλίων, καθώς παραβιάζονται δύο μεγάλες κατακτήσεις της χώρας (το όνομα και η αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας που έχουν κατοχυρωθεί ρητά και κερδήθηκαν) και εκείνο των ονομασιών των εμπορικών σημάτων των προϊόντων.

Σχετικά με τη δήλωση Γεραπετρίτη, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «λανθασμένο ετεροπροσδιορισμό που αδυνατίζει τη διπλωματία μιας ισχυρής χώρας, όπως η Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να χαράσσει τη δική της πολιτική και θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που κάνει η κυβέρνηση, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κύρωση των μνημονίων γιατί η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι προχωρά μπροστά. Η ΝΔ συνολικά στα εθνικά ζητήματα ασχολείται περισσότερο με την εσωτερική σκηνή παρά με τα συμφέροντα της χώρας και τη διπλωματική πολιτική».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είπε: «Θεωρώ ότι σε επίπεδο προετοιμασίας δεν διαπιστώνουμε ότι έχει κερδίσει κάτι η χώρα μας σε αντίθεση με τον κ. Ερντογάν. Δεν είδαμε κάτι ουσιαστικό για τη Μονή της Χώρας, δεν είδαμε τίποτα για τη διαμαρτυρία της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα και τον αλυτρωτισμό που δημιουργείται για τη Γαλάζια Πατρίδα. Χρειάζεται πολλή προσοχή. Για Κυπριακό και Χάγη δεν διαπίστωσα να κερδίζουμε έστω μικρά βήματα ή να μετριάζουμε την ένταση στις δηλώσεις Ερντογάν».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.