Quantcast
FAZ: «Απέτυχε η πολιτική της Μέρκελ έναντι της Αθήνας» - enikonomia.gr
share

FAZ: «Απέτυχε η πολιτική της Μέρκελ έναντι της Αθήνας»

δημοσιεύτηκε:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναζητεί τα βαθύτερα αίτια της ευρωκρίσης στα λάθη που έγιναν στην προσπάθεια των πολιτικών να παραβιάσουν βασικούς κανόνες της οικονομίας, τόσο στη νομισματική ενοποίηση των δύο γερμανικών κρατών όσο στη συνέχεια και με τη θέσπιση κοινού νομίσματος στην ΕΕ.

«Όπως ο Χέλμουτ Κολ έτσι και η Αγκελα Μέρκελ διατύπωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων να υλοποιήσουν», σημειώνει ο σχολιαστής της.

«Η πολιτική Μέρκελ έναντι της Αθήνας, διατυπωμένη στη φόρμουλα χορήγησης βοήθειας έναντι όρων απέτυχε». Παρά το κούρεμα το χρέος εκτοξεύτηκε σε πέντε χρόνια στα 330 δις ευρώ «ενώ η ανεργία διπλασιάστηκε. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν να προχωρήσουν στην επανίδρυση του κράτους και παρόλα αυτά ζητούσαν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Και αφού ο σχολιαστής περιγράφει τις αβλεψίες που έγιναν στις προσπάθειες οικοδόμησης της νομισματικής κοινότητας καταλήγει: «15 χρόνια μετά από την υιοθέτηση του ευρώ η σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου είναι πιο μακριά από ποτέ. Έχει φτάσει η ώρα να αναρωτηθούν οι ‘ευρωδιασώστες’ τι θα ακολουθήσει για τη νομισματική ένωση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.