Quantcast
FAZ: Βροχή το χρήμα από τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

FAZ: Βροχή το χρήμα από τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Με τον ειρωνικό τίτλο «Βροχή το χρήμα από τον Τσίπρα» και μια φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να αφήνει ελεύθερο το λευκό περιστέρι η Frankfurter Allgemeine Zeitung υποδέχτηκε την παρουσία Τσίπρα στα Θεοφάνεια. Ο αρθρογράφος μάλιστα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται πολλά, όμως το πρόγραμμά του είναι ασαφές.

«Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, γιατί πολύ πιθανόν να χρειαστούν εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Το ερώτημα, όπως και στις εκλογές το καλοκαιρού του 2012, παραμένει: τι ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του;» διερωτάται ο Γερμανός αρθρογράφος για να δώσει την απάντηση επικαλούμενος και την άποψη του Γερμανού οικονομολόγου, Γενς Μπάστιαν, που εργάζεται στην TASK FORCE για την Ελλάδα, ότι «ούτε και ο ίδιος ξέρει».

Και συνεχίζει: «Σε αντίθεση με την Γερμανία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε γραπτή μορφή εκλογικό πρόγραμμα (…) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν λεπτομέρειες του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες πηγές. Εκτός από μια μορφή βασικών αρχών από το πρώτο εκλογικό συνέδριο του 2013, δεν υπάρχει δεσμευτικό κείμενο για τους πολιτικούς στόχους του κόμματος, που θέλει να κυβερνήσει την πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.