Quantcast
FAZ: «Η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της αργότερα» - enikonomia.gr
share

FAZ: «Η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της αργότερα»

δημοσιεύτηκε:

Η είδηση της ομαδοποίησης των δόσεων που καλείται να καταβάλει η Αθήνα στο ΔΝΤ εντός Ιουνίου σε μία δόση που θα καταβληθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα έκανε χθες το γύρο και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της αργότερα», σημειώνει χαρακτηριστικά σε σημερινό της ρεπορτάζ η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της κάνουν τα πάντα προκειμένου να δώσουν περισσότερο χρόνο στην υπερχρεωμένη χώρα για τη μάχη της κατά της αδυναμίας πληρωμών».

Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης αναφέρει ότι «επιπλέον οι πιστωτές επιθυμούν να δώσουν στην Ελλάδα πρόσβαση σε ένα μέρος των 10,9 δισ. ευρώ του πακέτου βοήθειας, που προορίζονταν για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών.

Έτσι θα μπορούσε (σ.σ. η Ελλάδα) να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το καλοκαίρι, οπότε και θα πρέπει να αποπληρώσει μεταξύ άλλων 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ. Υπό συζήτηση είναι και η παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας πέρα από το καλοκαίρι», σημειώνει η FAZ, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτές οι υποχωρήσεις των δανειστών θα συνεπάγονται μεταξύ άλλων περικοπές συντάξεων ύψους 1%, ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις, και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.