Quantcast
FAZ: Η ελληνική κρίση έπληξε τη φήμη της - enikonomia.gr
share

FAZ: Η ελληνική κρίση έπληξε τη φήμη της

δημοσιεύτηκε:

Η έγκυρη Frankfurter Allgemeine Zeitung επικροτεί την νέα υποψηφιότητα Μέρκελ αλλά με αστερίσκους. «Το ξέσπασμα κρίσεων συνέβαλε ώστε να θυμηθούν οι άνθρωποι στη Γερμανία αλλά και αλλού πόσο εκτιμάται η καγκελάριος ως ατάραχη διαχειρίστρια των κρίσεων, πριν καταστρέψει αυτήν τη φήμη της με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας, αλλά κυρίως με την φιλική προσφυγική πολιτική της», επισημαίνει.

«Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις χρειάζεται και πάλι η μακροχρόνια εμπειρία της με πολύπλοκες καταστάσεις και προσωπικότητες από τότε που οι πολιτικές βεβαιότητες στην Ευρώπη και στην Αμερική τείνουν να εξαφανιστούν και η λαϊκιστική διεθνής με τους μαθητευόμενους μάγους παίρνει το μοχλό της εξουσίας στο χέρι και κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όμως μπορεί η Μέρκελ σε περίπτωση που ο Τραμπ περιτοιχίσει τις ΗΠΑ, να γίνει η νέα superwoman, η τελευταία υπερασπίστρια των δυτικών ελευθεριών, όπως όλο απογοήτευση έγραψαν οι New York Times μετά την εκλογική ήττα της Κλίντον;» αναρωτιέται η εφημερίδα της Φραγκφούρτης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.