Quantcast
FAZ: Κρίσιμες εκλογές για Ελλάδα και Ευρώπη - enikonomia.gr
share

FAZ: Κρίσιμες εκλογές για Ελλάδα και Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Πλούσια σε άρθρα για την προεκλογική Ελλάδα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σε εισαγωγικό του σχολιασμό ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ έχει προκαλέσει έκπληξη.

«Διότι όταν τον Ιούνιο ανέλαβε την ηγεσία από τον Αντώνη Σαμαρά, τα ποσοστά του κόμματος ήταν πολύ πίσω από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ», παρατηρεί και πιστώνει στον Μεϊμαράκη την επιστροφή της παράταξης στις κεντροδεξιές αξίες, για τις οποίες πάλεψε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αναξιόπιστος ακόμη και απέναντι στους ψηφοφόρους του, είναι ένας από τους λόγους που το κόμμα διασπάστηκε», αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης, για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα κυβέρνησης συνασπισμού.

«Ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει ακόμη αποφευχθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εάν μετά τις εκλογές ξαναβρεθούμε σε μια τόσο δύσκολη θέση, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμα», προειδοποιεί.

Σε σχόλιο στην ίδια εφημερίδα ο αρθρογράφος επιχειρεί να ερμηνεύσει τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ως κυβερνητική δύναμη το κόμμα περιέπεσε στο μηχανισμό συμβιβασμών της ευρωπαϊκής πολιτικής και διασπάστηκε επειδή είχε τη λάθος συνταγή», επισημαίνει.

«Στο τέλος ο Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του κάτω από το τρίτο μνημόνιο. Δεσμεύτηκε για μια πολιτική που επί χρόνια χαρακτήριζε εγκληματική και βάρβαρη.

Η ΚΟ του κόμματος, αν και δεν ήταν συμπαγής, αναγκάστηκε να ψηφίσει κόντρα στην ιδεολογία της, έγινε η εχθρική εικόνα του ίδιου του εαυτού της.

Για πολλούς Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να είναι αριστερή δύναμη. Στη θέση του αναλαμβάνει η Λαϊκή Ενότητα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα εκπροσωπείται στην επόμενη βουλή και θα αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης εξ αριστερών, που μέχρι αρχές του χρόνου κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.