Quantcast
FAZ: Ο αγώνας των καναλιών για τις άδειες - enikonomia.gr
share

FAZ: Ο αγώνας των καναλιών για τις άδειες

δημοσιεύτηκε:

Στην αδειοδότηση των καναλιών αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι σήμερα: «Μεγάλοι επιχειρηματίες, συχνά από τον εφοπλιστικό χώρο επεδίωκαν πολιτική επιρροή με τη βοήθεια των καναλιών.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα δίνονταν μόνο προσωρινές άδειες, ο νεποτισμός γιγαντωνόταν. Η παράταση μιας προσωρινής άδειας από έναν υπουργό ήταν μια χάρη η οποία ενδεχομένως να συνοδευόταν από κάποιο αντάλλαγμα. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι αφού δεν πλήρωσαν για άδειες που διήρκησαν χρόνια.

Οι κυβερνώντες ανεξάρτητα εάν ήταν συντηρητικοί ή σοσιαλδημοκράτες προσπαθούσαν να ευνοήσουν τους φίλους τους με κρατικές παραγγελίες για να χρηματοδοτήσουν έμμεσα φίλα προσκείμενα κανάλια. Ακόμα και ελληνικές τράπεζες ήταν αναμεμειγμένες με δάνεια που αργότερα παραγράφηκαν. Για το λόγο αυτό η Τρόικα εξάρτησε τη χορήγηση δανείων σε εταιρείες ΜΜΕ από ειδικές προϋποθέσεις».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.