Quantcast
FAZ: Ο Καμμένος εμφανίζεται ως ξενοφοβικός, αντισημίτης δημαγωγός - enikonomia.gr
share

FAZ: Ο Καμμένος εμφανίζεται ως ξενοφοβικός, αντισημίτης δημαγωγός

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή γλώσσα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί και η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο πρωτοσέλιδό σχόλιό της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Καμμένος εμφανίζεται ως ξενοφοβικός, αντισημίτης δημαγωγός».

Σχολιάζοντας την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «με την πρώτη του κιόλας απόφαση ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες μερίδας των οπαδών του. Η μοναδική πραγματικά νέα δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι το ιδρυθέν μόλις το 2014 πραγματιστικό κόμμα «Το Ποτάμι», το οποίο ήταν και είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τον Τσίπρα.

Ωστόσο, ο Τσίπρας προτίμησε μία δύναμη που εκπροσωπεί την παλιά, αποτυχημένη Ελλάδα όσο κανένα άλλο κόμμα στην ελληνική βουλή».

Η FAZ παρουσιάζει πορτρέτο του Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο υπογραμμίζει ότι «ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας» είναι ένας άνθρωπος «με αυτοπεποίθηση». Μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι «η βασική του στάση είναι αυτή ενός ανθρώπου που εμφανίζεται ως διανοητικά υπέρτερος των συνομιλητών του και τους αφήνει να το αντιληφθούν».

Ο αρθρογράφος παρουσιάζει σειρά τοποθετήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά την διαχείριση του ελληνικού ζητήματος και σχολιάζει:

«Ο Βαρουφάκης καθιστά σαφές ότι οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν σε κάθε περίπτωση, μόνο το εύρος (σ.σ. του ποσού) είναι διαπραγματεύσιμο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.