Quantcast
FAZ: Οι ελληνικές τράπεζες ελπίζουν σε επιείκεια - enikonomia.gr
share

FAZ: Οι ελληνικές τράπεζες ελπίζουν σε επιείκεια

δημοσιεύτηκε:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εστιάζει στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η οποία προϋποθέτει την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής (stress test).

Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σχολιάζει ότι «οι ελληνικές τράπεζες ελπίζουν σε επιείκεια», σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει το προσεχές Σαββατοκύριακο τα αποτελέσματα των stress test, από τα οποία θα κριθεί το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που εμφανίζουν οι ελληνικές τράπεζες.

«Όσο πιο υψηλή αποδειχθεί η κεφαλαιακή ανάγκη, τόσο πιο δυσμενής θα είναι η θέση των παλαιών επενδυτών, διότι το ιδιοκτησιακό τους μερίδιο θα υποτιμηθεί».

Όπως σημειώνει η FAZ, σε αυτούς τους επενδυτές συγκαταλέγεται και ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Βίλμπουρ Ρος, «ο οποίος έχει εξειδικευθεί στις κρίσεις και ενεπλάκη τα προηγούμενα χρόνια σε τράπεζες χωρών της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση.

Πριν από έναν χρόνο ενεπλάκη με μια ομάδα επενδυτών στην ελληνική Eurobank. Ο Ρος και οι συνέταιροί του τοποθέτησαν συνολικά 1,3 δις ευρώ στην τράπεζα.

Τώρα ο ίδιος παρακολουθεί με ανησυχία ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ». Ο Αμερικανός επενδυτής προειδοποιεί να μην υπάρξουν υπερβολές στην κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και ομολογεί στη γερμανική εφημερίδα ότι η εμπλοκή του στη Eurobank δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.