Quantcast
FAZ: Πενιχρά τα αποτελέσματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας - enikonomia.gr
share

FAZ: Πενιχρά τα αποτελέσματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας

δημοσιεύτηκε:

Στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ξεχωρίζει μια ανταπόκριση για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με αφορμή τη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο στο διάστημα 3-5 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «έλληνες δήμαρχοι συναντούν γερμανούς δημάρχους και θέλουν να μάθουν από αυτούς.

Θέμα εκεί αποτελούν συγκεκριμένα προβλήματα όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων». Η FAZ στηλιτεύει τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προβάλλει αντιστάσεις απέναντι στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως σημειώνει «στο ξεκίνημα υπήρξε μια διαδήλωση εναντίον της διάσκεψης και δήθεν αποικιακών επιδιώξεων εκ μέρους του Βερολίνου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «από όσους δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν προσπάθεια των εξασθενημένων αριστερών να κερδίσουν με αντιγερμανικές φράσεις λίγη ενότητα και δημοτικότητα».

Το εγχείρημα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια με τη συμφωνία της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του τότε έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπενθυμίζει η εφημερίδα. Πάντως, όπως παρατηρεί, «ο αριθμός των ολοκληρωμένων πρότζεκτ που προέκυψαν από τις εργασίες στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών επαφών παραμένει προς το παρόν περιορισμένος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.