Quantcast
FAZ: Πρόβλημα για τον Τσίπρα οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί - enikonomia.gr
share

FAZ: Πρόβλημα για τον Τσίπρα οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί

δημοσιεύτηκε:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Αθήνα, για τις εξελίξεις γύρω από την τύχη των οκτω τούρκων αξιωματικών που με το ελικόπτερό τους προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Στο ρεπορτάζ ο γερμανός αρθρογράφος μεταφέρει συζήτηση που είχε με την συνήγορο τεσσάρων εξ αυτών, την Ίλια Μαρινάκη, η οποία περιγράφει ως εξής τα γεγονότα από την οπτική γωνία των πελατών της: «Οι εξελίξεις εκτυλίχτηκαν εντελώς απρόοπτα.

Οι αξιωματικοί βρέθηκαν ανάμεσα σε πυρά της αστυνομίας, ενώ παράλληλα έπαιρναν την είδηση ότι βρισκόταν σε εξέλιξη πραξικόπημα μέσω των κινητών τους. Οι άντρες ανησύχησαν για τη ζωή τους και γι αυτό ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο».

Και ο γερμανός δημοσιογράφος συνεχίζει: «Το πόσο μεγάλες είναι οι πολιτικές πιέσεις για την Ελλάδα φαίνεται και από την ταχύτητα με την οποία οι αρχές στην Αθήνα αντιδρούν στο αίτημα για άσυλο. Το ότι ξεκίνησε η επεξεργασία των αιτήσεων εντός 24 ωρών από την κατάθεσή τους είναι ρεκόρ όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Κανονικά διαρκεί, εάν κάποτε ξεκινήσει, τρεις μήνες.

Αλλά και στην περίπτωση των τούρκων αξιωματικών, ακόμη κι αν απορριφθεί σε πρώτο βαθμό η διαδικασία συνεχίζεται και σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση μπορεί να περάσει πολύς χρόνος».

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει την περίπτωση του αρχηγού του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος είχε καταφύγει στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας και στη συνέχεια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες απήχθη από άντρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.