Quantcast
FAZ: Σχέδιο της ΕΕ για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο - enikonomia.gr
share

FAZ: Σχέδιο της ΕΕ για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο

δημοσιεύτηκε:

Η Κομισιόν φέρεται, σύμφωνα με τη συνήθως καλά πληροφορημένη γερμανική FAZ, να έχει επεξεργαστεί πρόταση για σχέδιο δράσης με φόντο το προσφυγικό στο Αιγαίο, βάσει του οποίου η τουρκική πλευρά «υποχρεώνεται να διασφαλίζει καλύτερα τα θαλάσσια σύνορά της με την Ελλάδα» με συντονισμό των περιπολιών με την ελληνική πλευρά.

Οι «28» έχουν επανειλημμένα αναφέρει πως θεωρούν καθοριστική την στάση της Άγκυρας στην απάντηση στην προσφυγική κρίση, καθώς η Τουρκία είναι η βασική χώρα διέλευσης πριν τον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο».

Εν όψει της άφιξης του Ερντογάν, η FAZ της Κυριακής επικαλείται δικές της πληροφορίες στις Βρυξέλλες και αναφέρει πως η Κομισιόν έχει επεξεργαστεί σχέδιο δράσης με την τουρκική πλευρά με στόχο την ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος στο Αιγαίο.

Στο σχέδιο, η τουρκική κυβέρνηση υποχρεώνεται «να διασφαλίσει καλύτερα τα σύνορά με την Ελλάδα». Προς αυτό τον σκοπό, αναφέρεται, η FRONTEX θα συντονίσει τις περιπολίες της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι περιπολίες, αναφέρεται, θα γίνονται με στόχο τα δίκτυα των διακινητών και οι πρόσφυγες και μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.