Quantcast
FAZ: Τα «υπέρ» και τα «κατά» του Grexit - enikonomia.gr
share

FAZ: Τα «υπέρ» και τα «κατά» του Grexit

δημοσιεύτηκε:

Σε ανταπόκριση από τη γερμανική πρωτεύουσα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι «μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις γερμανο-ελληνικές σχέσεις ο (κυβερνητικός) συνασπισμός του Βερολίνου επιλέγει ένα μείγμα αποκλιμάκωσης και επίθεσης.

Πάντως η γραμμή που φαίνεται να εκφράζει ο (κυβερνητικός εκπρόσωπος) Ζάιμπερτ είναι ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών δεν πρέπει να επιβαρυνθεί (με το ελληνικό ζήτημα).

Η Μέρκελ θα σκιαγραφήσει τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης λίγο πριν από τη σύνοδο, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο».


Τα «υπέρ» και τα «κατά» του Grexit

Η φιλολογία για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζεται. Ο σχολιαστής στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine βλέπει θετικά αυτό το σενάριο και εκφράζεται σε υψηλούς τόνους:

«Η Ελλάδα είναι η μόνη που αντιμετωπίζει ρίσκα στις αγορές, τα σπρεντ στις υπόλοιπες χώρες (της κρίσης) υποχωρούν σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα. Το Grexit δεν προκαλεί πλέον τρόμο- το αντίθετο μάλιστα.

Από τη στιγμή που η Αθήνα προτιμά να μας υψώνει το μεσαίο δάχτυλο- και όχι μόνο με τη μεταφορική έννοια- αντί να κάνει περικοπές, η ευρωζώνη πρέπει να αποφασίσει: θα γίνει μία ένωση μεταφοράς πόρων, όπου οι πιο αναιδείς εκβιαστές θα παίρνουν τα περισσότερα; Ή θα επανέλθει σε μία κοινότητα δικαίου, όπου οι συνθήκες θα αποκτήσουν και πάλι ισχύ;

Η πολιτική υπερεκτίμηση του ευρώ οδηγεί σε λάθος δρόμους. Το ευρώ είναι ένα νόμισμα, δεν είναι το τέλος της ιστορίας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.