Quantcast
FAZ: Το ΔΝΤ θα αποφασίσει βάσει πολιτικών και όχι οικονομικών κριτηρίων - enikonomia.gr
share

FAZ: Το ΔΝΤ θα αποφασίσει βάσει πολιτικών και όχι οικονομικών κριτηρίων

δημοσιεύτηκε:

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και διαφορετική ανάλυση παρουσιάζεται στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Εκεί ο αρθρογράφος εξηγεί και τεκμηριώνει ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα του ΔΝΤ:

«Όπως έγινε και μέχρι τώρα έτσι το Ταμείο θα αποφασίσει βάσει πολιτικών κριτηρίων και όχι οικονομικών. Χωρίς τη συγκατάθεση του μεγαλύτερου μετόχου, δηλαδή των ΗΠΑ, το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει νέο δανειακό πρόγραμμα. Και εκεί που το ΔΝΤ βοηθούσε ευχαρίστως τους Ευρωπαίους (και φυσικά το Βερολίνο) στην ευρωκρίση, τώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Και σ’ αυτές σίγουρα δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα. Αυτό το κατάλαβε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Μέχρι τώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είχε αποφασιστεί κατά κάποιον τρόπο από το Eurogroup και ήταν αμετάκλητη. Τώρα προβλέπει τα χειρότερα υποστηρίζοντας ότι χωρίς το ΔΝΤ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει.

Αυτό από μόνο του μπορεί να μη σημαίνει πολλά. Το να τραβήξει όμως αυτή η διαμάχη μέχρι τις γερμανικές εκλογές φαντάζει πλέον αδιανόητο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.