Quantcast
Φέσι 30 εκατ. ευρώ από το καρτέλ των εισιτηρίων - enikonomia.gr
share

Φέσι 30 εκατ. ευρώ από το καρτέλ των εισιτηρίων

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι κόστισε στις συγκοινωνιακές εταιρείες και κυρίως στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) το σκάνδαλο με τα εισιτήρια και τις επιστροφές τους σε κιλά χαρτιού αντί τεμαχίων κομίστρου, που διερευνάται αυτή την περίοδο από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης αλλά και το ακολουθούμενο μοντέλο διακίνησης εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας, η οποία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα, στην υπόθεση εμπλέκονται αρκετοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που έχασαν στοιχεία ή βιβλία που γινόταν η διακίνηση των εισιτηρίων.

Οι δράστες στήριζαν το σχέδιό τους στις καταστροφές εισιτηρίων, τα οποία δεν καταστρέφονταν ως αριθμός εισιτηρίων αλλά ως κιλά χαρτιού.

Στόχος ήταν όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μεταφορών «να μην μπορεί να γίνει έλεγχος στο πόσα εισιτήρια επί της ουσίας έπρεπε να καταστραφούν και στο πόσα εισιτήρια κάποιοι έκλεβαν και διακινούσαν παράνομα» αναφέρει το Έθνος.

Όπως επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης, χθες στη Βουλή, το απαρχαιωμένο μοντέλο διακίνησης εισιτηρίων οδήγησε σε καταγεγραμμένη υπεξαίρεση συνολικού ποσού 110.000 ευρώ στη ΣΤΑΣΥ και 647.516 ευρώ στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.